Evenementen

Zomerdemonstraties ambachten en tradities Enters Erfgoed 2019


Ook in 2019 zijn er weer de jaarlijkse zomerdemonstraties van oude ambachten en tradities.  Vanaf  woensdag 10 juli  iedere woensdag en donderdagmiddag bij het Klompen- en Zompenmuseum aan de Hogebrink 4 in Enter  De gehele vakantieperiode. De laatste demonstratie is op donderdag 29 augustus.

De zomerdemonstraties omvatten:

-Doekrollen

-Zandstrooien

-Houtsnijwerk

-Kantklossen

-Spinnen

-Knipmutsen maken

-Kniepekes bakken

-Demonstraties midwinterhoornbouwers (uithollen van een stuk hout om er een midwinterhoorn van te maken)

En natuurlijk  demonstraties klompen maken.

Het initiatief bleek voorgaande jaren een succes. Massaal staan dan de toeristen en inwoners te kijken hoe de klompenmakers de ruwe stukken hout kloven, handig met het snijmes tot een klomp vormen of fijntjes de binnenkant bewerken. En ondertussen beantwoorden deze vrijwilligers enthousiast de vragen van de toeschouwers en leggen ze uit wat ze doen en waarom ze voor deze prachtige hobby hebben gekozen.

 

De demonstraties vinden plaats in tenten voor het Zompenmuseum. Daardoor kunnen onze gasten nog beter het beoefenen van de oude ambachten volgen.

 

 

 

 

 

De demonstraties zijn gedurende de gehele vakantieperiode elke woensdag en donderdag van 13:30 tot 16:30 uur van 4 juli tot en met 30 augustus bij te wonen. Dus ook tijdens de jaarlijkse Pony- en paardenmarkt op donderdag 8 augustus. Het bestuur van Enters Erfgoed vindt het belangrijk in de zomermaanden aan de vakantiegangers en bewoners onze historie te kunnen tonen en levend te houden.

 

 

 

 

 

Combineer het bezoek aan onze zomerdemonstraties met een bezoek aan de Oudheidkamer Buisjan (een paar meter verder op aan de Dorpsstraat) waar je je kunt verkleden in echte klederdracht van een boer of boerin! Vergeet de foto voor thuis niet.


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
10 juli 2019 - 29 augustus 2019
13:30 - 17:00

Locatie
Klompen- en Zompenmuseum