Evenementen

Zomerdemonstraties ambachten en tradities Enters Erfgoed


Vanaf aankomende woensdag 19 juli starten de demonstraties van oude ambachten en tradities, bij het Klompen- en Zompenmuseum aan de Hogebrink 4 in Enter. De gehele vakantieperiode, iedere woensdag- en donderdagmiddag te bezoeken.

 

De zomerdemonstraties omvatten:

-Doekrollen

-Zandstrooien

-Houtsnijwerk

-Kantklossen

-Spinnen

-Knipmutsen maken

-Kniepekes bakken

-Demonstraties midwinterhoornbouwers (uithollen van een stuk hout om er een midwinterhoorn van te maken)

En natuurlijk  demonstraties klompen maken.

 

Het initiatief bleek voorgaande jaren een succes. Massaal staan dan de toeristen en inwoners te kijken hoe de klompenmakers de ruwe stukken hout kloven, handig met het snijmes tot een klomp vormen of fijntjes de binnenkant bewerken. En ondertussen beantwoorden deze vrijwilligers enthousiast de vragen van de toeschouwers en leggen ze uit wat ze doen en waarom ze voor deze prachtige hobby hebben gekozen.

 

De demonstraties zijn gedurende de gehele vakantieperiode elke woensdag en donderdag van 13:30 tot 16:30 uur van 19 juli tot en met 24 augustus bij te wonen. Dus ook tijdens de jaarlijkse Pony- en paardenmarkt op donderdag 17 augustus. Het bestuur van de Oudheidkamer vind het belangrijk in de zomermaanden aan de vakantiegangers en bewoners onze historie te kunnen tonen en levend te houden.

 

 

 

 

Combineer het bezoek aan onze zomerdemonstraties met een bezoek aan de Oudheidkamer Buisjan (een paar meter verder op aan de Dorpsstraat) waar je je kunt verkleden in echte klederdracht van een boer of boerin! Vergeet de foto voor thuis niet.


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
19 juli 2017 - 24 augustus 2017
13:30 - 16:30

Locatie
Klompen- en Zompenmuseum