Actueel

Gerald Getkate Nederlands Kampioen Handmatig Klompenmaken

Met een paar Twentse Tipklompen is Gerald Getkate de nieuwe Nederlandse kampioen Handmatig Klompenmaken! Namens Enters Erfgoed van harte gefeliciteerd!

Het Nederlands kampioenschap handmatig klompenmaken is een vast onderdeel van de jaarlijkse Klompenbeurds in Sint Oedenrode, georganiseerd door het NVK. Dit jaar was de 86e editie. Het was een succesvolle beurs voor de Enterse klompenmakers in St. Oedenrode. Daniel Koster behaalde een 3e plaats, Harry Ezendam werd 4e en Gerrit Schuitemaker 5e!

De uitslag is ook een groot succes voor de Enterse opleiding Handmatig Klompenmaken. Zowel Gerald Getkate als Daniel Koster en Gerrit Schuitemaker nemen als cursist deel aan deze opleiding. Ton Verheijen, docent van de opleiding was in het verleden meerdere keren Nederlands kampioen. Dat nu de leerlingen met de hoogste eer gaan strijken is een bewijs dat we in Enter heel goed bezig zijn met deze opleiding en daarmee een belangrijke bijdrage leveren aan het in stand houden van het ambacht handmatig Klompenmaken.