Actueel

Geslaagde editie Ganzenmarkt 2017

Enters Erfgoed kijkt terug op een succesvolle editie van de Ganzenmarkt 2017. Het mooie weer trok afgelopen zaterdagmorgen al vroeg veel belangstellenden naar de jaarlijkse Ganzenmarkt rondom de Hogebrink. Daar was dan ook van alles te beleven voor jong en oud. Uiteraard de kraampjes met streekproducten, kunst, boeken, oude ambachten snuisterijen en happerij. Daarnaast natuurlijk het ganzen drijven door de leerlingen van de Enterse basisscholen, die als volleerde ganzenhoedsters de waggelende beesten vakkundig door de straat dreven.

 

 

Voorop Johan Roessink, met op de rug een mand met gans. De vele toeristen konden het waarderen. De Leesanghers, het optreden van de Enterse Klompen Daansers, hadden ook over belangstelling niet te klagen. Maar ook de demonstraties klompen maken en midwinterhoorn maken trokken veel nieuwsgierigen. Zo trok ook het boom “ bekanten”  veel bekijks. En terecht. Want lagen er ’s ochtends nog een aantal ruwe boomstammen, in de loop van de middag waren die omgevormd tot prachtige balken. En dat enkel met gebruik van veel verschillende bijlen.  Een korte regenbui in de middag mocht de pret zeker niet drukken.

 

Albert Bouwmeester, voorzitter van de Oudheidkamer Buisjan: “Het loopt mooi, er is veel belangstelling, in elk geval aanzienlijk meer dan vorig jaar. Dat zal ook te maken hebben met de kerkpleinmarkt, ook die trekt veel publiek en we versterken elkaar. Van de oude schoolbus wordt ook veel gebruik gemaakt, kortom het lijkt een geslaagde ganzenmarkt te worden”. Het publiek genoot en Enter kan terugkijken op een zeer geslaagd evenement. (bron: Entersnieuws)