Actueel

Museum TV maakt opnames Enterse musea

Onlangs heeft Musuem TV opnamen gemaakt bij de Enterse musea. Met MuseumTV krijgen culturele instellingen en musea nieuwe mogelijkheden om digitaal bereikbaar en zichtbaar te zijn, en hun exposities onder de aandacht te krijgen van een groter publiek. Dit met als doel een zo breed mogelijk publiek met kunst en cultuur in aanraking te brengen. Bekijk de resultaten hieronder.

 

Mini documentaire:

Het Klompenmuseum “Sköpke”, het Zompenmuseum en Oudheidskamer “Buisjan” zijn de Enterse musea die het cultureel erfgoed van het dorp Enter ontsluiten. Het Enterse erfgoed wordt ontsloten in een drietal musea. Het klompenmuseum toont de historie van het Enterse klompenmaken. Het Zompenmuseum vertelt hoe het vrachtvervoer verliep. De Oudheidskamer gaat in op de personen achter deze producties aan de hand van hun klederdracht en snoepgoed.

Promo film:

Handmatig klompen maken:

Van boom tot klomp. Het Klompenmuseum vertelt het verhaal van de vele klompenmakerijen in Enter. Nog steeds worden hier klompen gemaakt en als bezoeker krijg je dit dan ook stapsgewijs gedemonstreerd. Beginnend bij een wilg of populier, wordt uiteindelijk een ‘boorkeutel’ gemaakt, waarna de klomp geperfectioneerd wordt tot een draagbaar voetbed. Elke streek had zijn eigen model.

Weetje:

Meer info? Bekijk onze pagina op de website van Museum TV hier: www.museumtv.nl/tentoonstelling/pareltje-enters-erfgoed-klompen-zompen-oudheid/