Actueel

Slachtvisite

Zo ben je bezig met Enterse zompen en twee dagen later roept de plicht je al weer naar een ander evenement, de Slachtvisite van de Oudheidkamer Buisjan. Woensdag 12 november, de tweede woensdag van Slachtmaand, is daar per traditie voor gereserveerd.

Slachtvisite 1

 

Even leek het moeilijk te worden, omdat net in die tijd de Hoge Brink bij het Klompen- en Zompenmuseum een grote opknapbeurt krijgt, maar een goed gesprek met de projectleider heeft er toe geleid dat we nu de zekerheid hebben dat de Hoge Brink goed begaanbaar zal zijn, ook al zal dan de klinkerbestrating er waarschijnlijk nog niet in liggen. En dus kan slager Lammerting met een gerust hart al zijn vakmanschap weer inzetten om de bezoekers te laten zien hoe je een geslacht varken vakkundig uitbeent.


Deze week verschijnen in heel Enter de raambiljetten en we rekenen dus op heel veel liefhebbers van schröamkes, verse worst, bloedworst of bakleverworst. En wie er om 10 uur bij de opening direct al bij is, maakt ook nog een beste kans op een klein helder glaasje met wat Schiedammer vocht. Want ook dat hoort bij de traditie.

Marinus Jansen

Slachtvisite 2Slachtvisite 3Slachtvisite 4