Actueel

Subsidie voor Ambachtenlab

Een mooie subsidie van € 50.000,- is toegekend aan onze organisatie voor het opzetten van een Ambachtenlab.

Wethouder Richard Kortenhoeven van de gem. Wierden was vrijdagmorgen speciaal voor naar Enter gekomen, om deze mooie boodschap over te brengen.

Richard Kortenhoeven: “De Twentse gemeentes willen meer aandacht besteden aan cultuur en Wierden blijft daar niet bij achter. Bij de landelijke overheid is daarvoor subsidie aangevraagd en dit wordt nu verdeeld. Het Klompen- en zompen museum had een goed verhaal, een visie op de toekomst, wil creativiteit stimuleren, is innovatief en betrekt er ook nog eens het onderwijs en het bedrijfsleven bij. Meerdere redenen om de aanvraag toe te kennen. Het in stand houden van het klompen maken en andere oude ambachten is echter de voornaamste reden”

Dat betekent dat er € 50.000,- richting Enter gaat, uitgesmeerd over een aantal jaren. Het Klompem- en zompen museum bruist van de ideeën, maar wil dat wel doen in de huidige locatie, waarbij in de toekomst wellicht wel sprake zal zijn van uitbreiding.

Albert Bouwmeester voorzitter van Enters Erfgoed was uiteraard in z’n nopjes met de forse bijdrage vanuit de overheid: “Klompen maken is cultureel erfgoed en dat willen we in stand houden. We willen in de komende jaren vernieuwend bezig zijn, en zoeken o.a. de samenwerking met Reggesteyn, het ROC, Saxion en RIBO Hengelo. Onderwijsinstellingen die ons ook verder kunnen helpen bij het realiseren van onze plannen. Daarnaast zoeken we ook de samenwerking met De Waarf, de bibliotheek en Kaliber. Ook hebben we het bedrijfsleven enthousiast kunnen maken en zal o.a. Roetgerink Mode en Letink Design, mee gaan doen in onze plannen. Er ligt een uitdaging om aan de slag te gaan en een bredere invulling te geven aan ons museum. Een creatief proces waarbij het in stand houden van oude ambachten voorop staat”.