Actueel

Vrijwilligersmiddag

 

Om hun inzet te waarderen werden de vrijwilligers van de Oudheidkamer vanmiddag getrakteerd op een middagje uit.

In de opening benadrukten Diny Horstman en  voorzitter Marinus Janssen het belang van de vrijwilligers voor de Oudheidkamer en memoreerden het werk voor het museum Buisjan,  voor de Ganzenmarkt, de Paardenmarkt en Slachtvisite en voor de demonstraties in het Onderschoer tijdens de zomervakantie.

 

vrijwilligersmiddag 4vrijwilligersmiddag 2

 

Op de prachtige locatie van het Exoo hield mevrouw Fenny de Heus uit Bredevoort een presentatie over de Linnenkast. Van babyhemdje tot doodskleed en van  tafellaken tot kussensloop, alles kwam voorbij. Waarmee ze vooral aangaf wat voor een waardevol bezit een goed gevulde linnenkast vroeger voor vrouwen was. Een prachtige presentatie waar de aanwezige vrijwilligers met volle aandacht naar luisterden, maar die soms ook tot discussies aanleiding was. De vrijwilligers van Buisjan kregen daarmee ook nog weer achtergrond informatie die zij in hun uitleg aan bezoekers kunnen gebruiken. Ook een beetje een studiemiddag dus.

 

 

De middag werd afgesloten met een hapje en een drankje en omdat de weergoden ons zo goed gezind waren, werd dat een heel gezellig samenzijn op het terras in een heerlijk najaarszonnetje. Met dank aan de organisatoren Joke Tijink en Diny Horstman en de gastvrije ontvangst van het Exoo maar vooral aan alle vrijwilligers van de Oudheidkamer Enter.

 

vrijwilligersmiddag 3vrijwilligersmiddag 0